Пятница, 26.04.2024, 09:34
Приветствую Вас Гость | RSS


Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Яндекс.Метрика
Форма входа

Каталог статей

Главная » Книги » Мои книги

Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту. Навчальний посібник. Київ: Кондор, 2005, 408 с.



СКАЧАТЬ КНИГУ:
"Роглєв Х.Й. Основи готельного менеджменту. Навчальний посібник. Київ: Кондор, 2005, 408 с."





У посібнику систематизовані і викладені теоретичні, методичні і практичні питання управління сучасним готелем. Простежено історію управління готелями, висвітлено основний понятійний апарат, докладно досліджено сучасні функції управління і системи обслуговування в готелі.
У розділах посібника, присвячених функціональному менеджменту, досліджуються комплексні менеджерські функції і бізнеси-процеси в готелі.
Наведено велику бібліографію.
Посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, учених і фахівців з менеджменту й маркетингу, науковців і підприємців.
Зміст:Передмова
Вступ
Глава 1. Основи готельної справи
Історія готельної справи. Історія найдавніших готелів
Від середніх віків до XIX століття
Розвиток готельної справи в XIX-XX століттях
Сучасні міжнародні готельні ланцюги
Типи сучасних готелів
Основи гостинності
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 2. Організаційна структура управління готелем
Побудова організаційної структури готелю
Типи організаційних структур готелів
Система менеджменту готелю
Функції окремих підрозділів готелю
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 3. Управління обслуговуванням гостей у готелі
Поняття обслуговування у готелі
Правила поведінки персоналу готелів
Процес обслуговування гостей у готелі. Функції та обов'язки службовців і працівників готелю щодо надання послуг гостям
Види послуг, що надаються в готелях. Додаткові послуги
Організація побутового обслуговування
Організація прибиральних робіт
Підготовка покоївки до роботи
Нормативи проведення прибиральних заходів
Роботи, пов'язані з оборотом постільної білизни
Санітарно-гігієнічні засоби
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 4. Служба бронювання і розміщення у готелі
Процес обслуговування гостей у готелі
Функції служби прийому і розміщення
Технологія бронювання місць і номерів у готелі
Порядок реєстрації і розміщення гостей
Особливості реєстрації туристських груп
Види розрахунків із проживаючими
Видача ключів
Контроль за ключами
Електронні замикаючі системи
Обслуговування
Охорона грошових коштів
Виписка з номера готелю й оплата рахунку
Процедури від'їзду. Методи оплати рахунку
Нічний аудит
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 5. Сучасні принципи оформлення інтер'єру та екстер'єру готелів
Будівництво та архітектура сучасних готелів
Основні блоки приміщень готелів
Блок групи приміщень громадського харчування
Блок групи приміщень адміністрації
Блок приміщень культурно-масового обслуговування
Блок підсобних і господарських приміщень
Інтер'єр і озеленення готелів
Меблі в інтер'єрі
Декоративні і меблеві тканини
Колір в інтер'єрі готелів
Прийоми кольорового вирішення
Освітлення в інтер'єрі
Озеленення готелів
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 6. Інженерно-технічна служба готелю
Водопостачання і теплопостачання
Каналізація
Санітарно-технічне обладнання
Центральне опалення
Системи вентиляції та кондиціонування повітря
Освітлення
Транспортні системи в готелі
Слабкострумові установки
Телефонний зв'язок
Внутрішній оперативний зв'язок
Радіотрансляційна і телевізійна мережа
Система безпеки в готелі
Функції та структура інженерно-технічної служби
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 7. Сучасні інформаційні технології в управлінні готелем
Вступ до інформаційних технологій в готелі
Автоматизація управління діяльністю готелю
Інформаційний центр у готелі
Інформаційні потоки в системі управління готелем
Переваги впровадження в діяльність готелю систем автоматизації управлінської діяльності
Сучасні системи Інтернет-бронювання
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 8. Управління безпекою готелю
Технологія забезпечення безпеки готелю
Тактико-організаційні заходи забезпечення безпеки
Комплекс технічних засобів безпеки
Пожежна безпека, охорона праці і техніка безпеки в готелях
Економічна безпека готелю
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 9
Фінансовий менеджмент готелю
Вступ у фінансовий менеджмент готелю
Основи фінансового менеджменту готелю
Фінансова політика готелю та її найважливіші інструменти
Аналіз ефективності управління фінансовою діяльністю готелю
Витрати готелів та їхні види
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 10. Управління персоналом готелю
Вступ в управління персоналом
Функції управління персоналом готелю
Принципи і структура управління персоналом
Технологія управління
Маркетинг персоналу
Роль кадрового планування в готелі
Організаційна структура служби управління персоналом готелю
Функції кадрової служби
Управління кар'єрою персоналу
Оцінка і стимулювання праці персоналу
Роль керівника в управлінні персоналом
Визначення потреби в персоналі
Проблема плинності кадрів у готелі
Методи визначення потреби в персоналі
Пошук і добір персоналу
Джерела наймання персоналу
Нормативно-методичне забезпечення служби управління персоналом
Правове забезпечення
Сучасна концепція кадрових служб
Тренінги персоналу
Функції навчально-тренінгового центру
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 11. Готельний маркетинг
Сутність сучасного маркетингу і його соціально-економічне значення
Готельна послуга, її специфіка і складові елементи
Маркетинг готельних послуг
Управління маркетинговою діяльністю готелю як системою
Служби маркетингу і продажів готелю
Організація і проведення маркетингових досліджень
Сегментація ринку готельних послуг
Формування пакета готельних послуг
Нові готельні послуги, особливості їхнього впровадження на ринок
Позиціювання готельних послуг
Реклама і пропаганда в готельному бізнесі
Планування рекламної кампанії
Паблік рілейшнз (PR) у готелі
Франчайзинг у системі готельного бізнесу
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 12. Управління і проектування якості надання готельних послуг
Проблема якості
Поняття якості послуг
Якість як економічна категорія
Менеджмент якості готельних послуг
Теорія і практика управління якістю готельних послуг
Основні аспекти проектування і контролю якості послуг
Питання та завдання для самоперевірки
Глава 13. Управління товарно-матеріальними ресурсами готелю
Товарно-матеріальні ресурси готелю
Розрахунок потреби в різних видах матеріальних ресурсів
Розрахунок запасів матеріальних ресурсів і методика їхнього нормування
Методика нормування запасів матеріальних ресурсів
Метод техніко-економічних розрахунків
Економіко-математичний метод
Шляхи економії і раціонального використання матеріальних ресурсів у готельному господарстві
Шляхи підвищення ефективності управління товарно-матеріальними ресурсами готелів
Питання та завдання для самоперевірки
Терміни і визначення, що використовуються в готельній сфері
Список використаної та рекомендованої літератури

Категория: Мои книги | Добавил: credit (24.06.2010)
Просмотров: 8491 | Рейтинг: 4.3/6

Copyright MyCorp © 2024