Суббота, 20.04.2024, 18:54
Приветствую Вас Гость | RSS


Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Яндекс.Метрика
Форма входа

Каталог статей

Главная » Книги » Мои книги

Прокопенко І. Ф., Ганін В. І., Петряєва 3. Ф. Курс економічного аналізу. Підручник для студентів вищих навчальних закладів. Харків: Легас,



СКАЧАТЬ КНИГУ:
"Прокопенко І. Ф., Ганін В. І., Петряєва 3. Ф. Курс економічного аналізу. Підручник для студентів вищих навчальних закладів. Харків: Легас,"





У підручнику розглянуті теоретичні основи економічного аналізу виробництва і реалізації продукції, ефективності використання атеріальних, трудових ресурсів і основних виробничих фондів, викладені методики визначення резервів підвищення прибутку і рентабельності, аналізу фінансового стану підприємства.
Розрахований на студентів вищих навчальних закладів кономічних спеціальностей, спеціалістів підприємств, фірм.
Зміст:

Передмова
Глава 1. Економіка і економічний склад мислення
Глава 2. Поняття і значення аналізу господарської діяльності
Глава 3. Роль аналізу господарської діяльності управлінні виробництвом і підвищенні його ефективності
Глава 4. Види аналізу господарської діяльності
Глава 5. Предмет, сутність і принципи аналізу
господарської діяльності
5.1. Предмет і об'єкти аналізу господарської діяльності
5.2. Зміст і завдання аналізу господарської діяльності
5.3. Основні принципи проведення аналізу господарювання
5.4. Зв'язок аналізу господарської діяльності з іншими науками
Глава 6. Інформаційна база економічного аналізу
6.1. Система економічної інформації
6.2. Джерела аналізу господарської діяльності підприємств і об'єднань
6.3. Підготовка аналітичних даних
Глава 7. Організація і етапи економічного аналізу
Глава 8. Способи обробки економічної інформації
8.1. Спосіб порівняння
8.2. Способи розрахунку впливу чинників
8.3. Способи приведення показників до порівнянного вигляду
8.4. Використання відносних і середніх величин..
Глава 9. Способи відображення аналітичної
інформації
9.1. Спосіб групування
9.2. Балансовий спосіб
9.3. Використання графічного способу
9.4. Спосіб табличного відображення аналітичних даних
Глава 10. Способи вимірювання впливу факторів у детермінованому аналізі
10.1. Спосіб ланцюгової підстановки
10.2. Індексний спосіб
10.3. Спосіб абсолютних різниць
10.4. Спосіб відносних різниць
10.5. Спосіб пропорційного розподілу і пайової участі
10.6. Інтегральний спосіб
10.7. Спосіб логарифмування
Глава 11. Способи вивчення стохастичних
(кореляційних) взаємозв'язків в аналізі господарської діяльності
11.1. Поняття стохастичних зв'язків і завдань кореляційного аналізу
11.2. Використання способів парної кореляції для вивчення стохастичних залежностей
Глава 12. Аналіз виробництва і реалізації
продукції, робіт, послуг
12.1. Завдання аналізу випуску продукції. Показники, які характеризують обсяг виробничої програми
12.2. Аналіз обсягу, асортименту і структури продукції
12.3. Аналіз якості виготовленої продукції
12.4. Аналіз ритмічності роботи підприємства
12.5. Аналіз реалізації продукції
Глава 13. Аналіз виробничих ресурсів підприємства
13.1. Аналіз використання матеріальних ресурсів
13.2. Аналіз використання виробничих фондів
13.3. Аналіз трудових показників
13.4. Аналіз організаційно-технічного рівня виробництва 194
Глава 14. Аналіз витрат на виробництво продукції (робіт, послуг)
14.1. Аналіз загальної суми витрат на виробництво продукції
14.2. Аналіз витрат на одну гривню товарної продукції
14.3. Аналіз витрат за елементами витрат та калькуляційними статтями
14.4. Аналіз прямих (умовно-перемінних) витрат
14.5. Аналіз непрямих (умовно-постійних) витрат
14.6. Аналіз собівартості окремих видів продукції
14.7. Оперативний аналіз собівартості продукції
Глава 15. Аналіз фінансових результатів і рентабельності
15.1. Аналіз фінансових результатів діяльності підприємства
15.2. Аналіз показників рентабельності підприємства
Глава 16. Аналіз фінансового стану підприємства
16.1. Загальна оцінка фінансового стану підприємства
16.2. Аналіз ліквідності та платоспроможності підприємства
16.3. Аналіз фінансової стійкості підприємства.
16.4. Аналіз ефективності використання оборотного капіталу
16.5. Аналіз грошових потоків
16.6. Аналіз підприємницького ризику
16.7. Оцінка потенційного банкрутства підприємства
16.8. Аналіз дивідендної політики
16.9. Вплив операцій з цінними паперами на фінансовий стан підприємства
Рекомендована література
Додатки

Категория: Мои книги | Добавил: credit (24.06.2010)
Просмотров: 7190 | Рейтинг: 5.0/1

Copyright MyCorp © 2024