Пятница, 29.03.2024, 01:38
Приветствую Вас Гость | RSS


Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Яндекс.Метрика
Форма входа

Каталог статей

Главная » Книги » Мои книги

Ласкавий А. О. Менеджмент продуктивності. Київ: КНЕУ, 2004, 288 с.



СКАЧАТЬ КНИГУ:
"Ласкавий А. О. Менеджмент продуктивності. Київ: КНЕУ, 2004, 288 с."





Навчальний посібник призначений для допомоги студентам в набутті теоретичних знань і практичних навичок із дисципліни «Менеджмент продуктивності».
Посібник включає теми, в яких у логічній послідовності розкривається суть продуктивності, класифікуються її фактори, розглядаються методи її вимірювання в різних ланках економіки та найважливіші аспекти управління цією соціально-економічною категорією.
Розрахований навчальний посібник на студентів економічних спеціальностей бакалаврського та магістерського рівнів підготовки, слухачів, що набувають другу економічну освіту.
Принесе певну користь усім, хто займається проблемами підвищення ефективності економіки.
Зміст:

Передмова
Розділ 1. Предмет, метод та завдання курсу «Менеджмент продуктивності»
1.1. Предмет та метод менеджменту продуктивності
1.2. Зв'язок менеджменту продуктивності з іншими науками
1.3. Завдання менеджменту продуктивності
Розділ 2. Стратегічні цілі суспільства та продуктивність
2.1. Класифікація цілей суспільства
2.2. Поняття продуктивності
2.3. Роль продуктивності у досягненні цілей суспільства
Розділ 3. Класифікація мікрорівневих чинників
продуктивності
3.1. Матеріально-технічні («тверді») чинники продуктивності
3.2. Соціально-організаційні («м'які») чинники продуктивності
3.3. Інтеграційні чинники продуктивності
Розділ 4. Класифікація макрорівневих чинників продуктивності
4.1. Життєвий простір країни
4.2. Структурні зміни в економіці
4.3. Урядова політика та її об'єкти
Розділ 5. Характеристика основних видів витрат
5.1. Класифікація витрат
5.2. Кошторис виробництва й собівартість продукції
5.3. Система управління витратами
Розділ 6. Взаємозв'язок витрат і продуктивності
6.1. Потреби та ресурси
6.2. Економічні витрати й зміни продуктивності в коророткостроковому періоді
6.3. Віддача витрат у довгостроковому періоді
Розділ 7. Вимірювання обсягів виробництва
та продуктивності
7.1. Соціально-економічне значення та проблеми вимірювання продуктивності
7.2. Вимірювання сукупної та часткової продуктивності в різних ланках економіки
7.3. Вимірювання продуктивності з урахуванням якісних параметрів продукції
Розділ 8. Зарубіжний досвід вимірювання продуктивності
8.1. Особливості вимірювання продуктивності в різних секторах економіки
8.2. Структурний підхід доктора Куросави до вимірювання продуктивності
8.3. Підхід Лоулора до вимірювання продуктивності
8.4. Підхід Гоулда до вимірювання продуктивності
8.5. Підхід «швидке оцінювання продуктивності»
8.6. Порівняння показників фірм
Розділ 9. Управління продуктивністю на мікрорівні
9.1. Управління продуктивністю матеріально-технічних чинників
9.2. Управління продуктивністю соціально-організаційних чинників
9.3. Управління продуктивністю інтеграційних чинників
Розділ 10. Управління продуктивністю на макрорівні
10.1. Шляхи оптимального формування та використання складових життєвого простору країни
10.2. Управління структурними змінами в економіці
10.3. Оптимізація соціально-економічної політики уряду
Рвзділ 11. Управління продуктивністю інновацій у зарубіжних країнах
11.1. Принципи та стратегії управління інноваційними процесами на підприємствах
11.2. Особливості управління продуктивністю інновацій на великих і дрібних підприємствах
11.3. Основні напрями державного регулювання інноваційної політики

Категория: Мои книги | Добавил: credit (24.06.2010)
Просмотров: 8118 | Рейтинг: 5.0/1

Copyright MyCorp © 2024